Uit diverse onderzoeken van gerenommeerde universiteiten in o.a. Engeland, Duitsland, Scandinavië en Amerika is gebleken dat zonlicht helemaal niet zo ongezond is als in het verleden (en zelfs nu nog) regelmatig werd beweerd. Integendeel zelfs!

Er is duidelijk aangetoond dat je door verantwoord zonnen (extra) vitamine D aanmaakt, dé belangrijke vitamine die preventief werkt tegen o.a. darm-, baarmoeder- en borstkanker. Ook je doorbloeding verbetert en je wordt minder vatbaar voor virussen.

Bovendien gaat een hoge dosis vitamine D botontkalking en multiple sclerose tegen, vitamine D helpt bij psoriasis-achtige aandoeningen én vitamine D helpt je door je (winter) depressie heen. Zonlicht maakt namelijk het hormoon endorfine aan waardoor je je een stuk beter voelt.

Verantwoord zonnen kan dus bijdragen aan een betere gezondheid. Maar het is als met vele andere dingen, te vaak en/of te veel is niet goed. Laat je daarom goed adviseren!

Ben je nog geen 18 jaar?

Nog even niet onder de zonnebank. Je leest het goed. Als je nog geen 18 jaar oud bent, mag je nog geen gebruik maken van de zonnebank. Dat betekent dat je pas vanaf je 18e jaar van harte welkom bent bij ons. Deze regel is een tijdje geleden opgesteld, omdat huidspecialisten hebben vastgesteld dat het voor jonge mensen beter is als ze niet teveel zonlicht krijgen. Tot je 18e is je huid namelijk nog in ontwikkeling. Huidschade door eventuele verbranding vergroot dan het risico op de ontwikkeling van huidkanker op latere leeftijd

SVZ Samenwerking Verantwoord Zonnen
Sunsation is al vele jaren lid van de landelijke branche vereniging “Samenwerking Verantwoord Zonnen”. Zij geven voorlichting aan de consument over zonnen. De branchevereniging bevordert de kwaliteit en veiligheid van het zonnen op de zonnebank met het opzetten en stimuleren van de Code voor Praktijkuitoefening, interne voorlichting aan leden en het bieden van en motiveren tot opleiding van het personeel van zonnestudio’s. Samen maken we ons sterk voor een hoog niveau van advies over het zonnen, dienstverlening door deskundig opgeleide medewerkers, hygiëne in de studio en veiligheid van de apparatuur.

Deskundig advies
Bij Sunsation maken de medewerkers voor elke (nieuwe) klant een gratis huidtype analyse. Dit duurt ongeveer 5 minuutjes. Aan de hand van het resultaat wordt dan een persoonlijke zonnekuur op maat voor je samengesteld. Bovendien krijg je ook een advies welke zonnecosmetica het best bij je huid past. Dit betekent dat je maximaal kunt bruinen zonder te verbranden.

Goed voorbereid op vakantie
Als je op zomervakantie gaat (of je gaat skiën of snowboarden) is het verstandig om van te voren een zonnekuurtje te doen. Je huid is dan al beschermd tegen zonlicht zodat de kans om te verbranden een stuk kleiner wordt. Bovendien is het wél zo leuk als je er ook de eerste dagen van je vakantie al lekker gebruind uitziet.